Evangelische Toerustings School

Als onderdeel van het Evangelisch College biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een 4-jarige Bijbelcursus aan over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. De cursus is interkerkelijk.

De ETS wil mensen helpen om de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen en toepassen. Om dit te bereiken staat het leren lezen van de Bijbel centraal. In de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van elk Bijbelboek. De cursisten worden zo persoonlijk betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het leven van elke dag.

Alle Bijbelboeken komen tijdens de cursus aan bod.
In de ochtend wordt er les gegeven over het Nieuwe Testament en in de middag over het Oude Testament. In elke les wordt meestal één Bijbelboek behandeld.

In Den Helder wordt deze cursus aangeboden op elke derde zaterdag van de maand. In september 2018 begint het nieuwe seizoen. De lessen zijn van 09:30 uur tot 15:30 uur in Het Lichtbaken, Baljuwstraat 3a. Proeflessen zijn altijd mogelijk.
Docenten zijn Jasperina Dijkstra en Cees Hanemaayer.

Meer informatie over cursus, de locatie en data van de lessen zijn te vinden op de website van de Evangelische Toerusting School.
Hier kunt u zich ook aanmelden voor de cursus.
www.ets-cursus.nl

 

Overzicht: Onderwijs
Interkerkelijke Alphacursus
Fundamentencursus
Evangelische Toerustings School
Dooponderwijs
Gavencursus
Marriage Course