nieuwe mededeling insturen    
Mededeling
 

IsraŽlavond

Geplaatst: 08-02-2019 (Gewijzigd: 08-02-2019 23:22)

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Den Helder over ďWaarom Israel?Ē
Op donderdag 28 februari is er in Den Helder een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor IsraŽl Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom Israel? De bijeenkomst vindt plaats in de Ambassade, Nieuwe Kerkplein 2 in Den Helder. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

Waarom IsraŽl?
Het huidige IsraŽl is geworden tot een volk als alle andere. Maar is dat wel ťcht zo? En wat is de oorzaak van het telkens opvlammende antisemitisme, van de Jodenhaat?
Dagelijks wordt de wereld geconfronteerd met de twisten tussen de twee zonen van Abraham: Isaak, voorvader van IsraŽl, en IsmaŽl, voorvader van de Arabische volken.
Wat is de Bijbelse achtergrond van actueel-politieke vragen rond de spanningen in het Midden-Oosten? Is er ook zegen voor de Arabieren en Palestijnen en welke rol speelt de islam in dit conflict?

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van IsraŽl'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor IsraŽl. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom IsraŽl?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?í
Bijlage:  11. poster ds. Glashouwer Den Helder.pdf 
Overzicht alle mededelingen

IsraŽlavond

Gewijzigd: 08-02-2019 23:22
Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Den Helder over ďWaarom Israel?Ē
Op donderdag 28 februari is er in Den Helder een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor IsraŽl Internationaal. .....meer
 

GIVT

Gewijzigd: 08-02-2019 23:16
.....meer
 

Doorgeven van mededelingen

Gewijzigd: 07-01-2019 19:45
Mededelingen die tijdens de eredienst moeten worden voorgelezen of op de beamer moeten worden vertoond, dienen voor zaterdagmiddag 16.00 uur te zijn doorgegeven aan de oudste van dienst.

Dit kan op de volgende .....meer